Min tur att åka!

Nu ska jag åka till tyskland! :D Hihi! längtat som fan efter en ensamresa. Blir lite pirrigt, men kul!
Det enda jag egentligen oroar mig för lite är att vara själv på flygplatsen. ;)

Har jävligt bråttom, får försöka uppdatera väl nere i tyskland!

Auf Wiedersehn!


Sorglig dag. :(

Syrran åkte till Amerika idag... känns rätt tomt. Inget flamsande, tramskande och klagande... det är för tyst.
Var jobbigt att ta farväl fan, känns som att hon ska hem om en vecka bara, har nog inte fattat att det tar ett tag...



Mitt liv. <3

Min mobil pajade. Fyra dagar innan jag ska till tyskland. Delen där man sätter i addaptern för laddning trillade av. <3 Såå nu är jag utan möjlighet att kunna kontakta någon, OCH att kunna fota medans jag är utomlands.

Händer bara mig.



Lite fin toalett-poesi

It was a bright day in the middle of the night.
Two dead boys got up to fight.
Back to back they faced eachother.
They pulled their swords and shoot the other.
A deaf policeman heard the noice.
He came and killed those two dead boys.
If you don't believe my lie is true.
Ask the blind lady, se saw it too.

                 - Random poet på toadörren i Sf i Uppsala


Edit: Fick veta av en gammal danskollega att det är en brittisk dikt från 1300- eller 1400-talet, och att man inte har en aning om vem som skrivit den.


Förbjuda hundar? Förbjud ägarna istället!

Tänkte skriva lite om min resa till Tyskland, men så råkade jag klicka in mig på en artikel på aftonbladet om att de har förbjudit massa olika hundraser i en bostadsförening i Danmark. Löjligt som fan!

Det är aldrig hundens fel, alltid ägarens! Och dessutom är det inte en specifik ras som är "farlig", alla hundraser är det.


Hade en kanska krånglig disskution med några vänner och bekanta på facebook nyligen om när min kusins chiuaua blev attackerad av en hund härom veckan. Nästintill alla kopplade direkt till att det var någon form av kamphund, antaligen pitbull eller amstaff, som hade attackerat den. Jag ch andra som faktiskt har huvuden och kan hundar gick såklart emot denna fördom och försökte förklara att nej, det är aldrig fel på hunden, utan ägaren.


Förbjud inte rasen, ha istället extra koll på vem som köper hunden. Kan den tillräckligt mycket om rasen, kan den tillfredställa dens behov osv. Vad måste man göra för att ens hund inte ska få överskottsenergi, som kan riskera att den "flippar ut" för att få ut energin? Vad är den framavlad för? Ska den t.ex valla så måste den få vara utomhus och springa jävligt mycket. Ska den jaga kanin, ja, då kanske du ska hålla den kopplad i närhet av småhundar. Vilket du borde ha i vilket fall utom i speciella  områden, t.ex hundhagar, eller kanske i skogen.

Otroligt barnsligt och trångsynt att förbjuda hundar. Hundar är överhuvudtaget inte skapta för vårat samhälle, och det får man respektera. Är man rädd för sina barns hälsa, ja då kanske man istället kan skapa föreningar som har hel och hållet hundförbud? Även en Golden Retriever eller en Laberador kan flippa ut och käka upp ditt barn om den sköts dåligt. Då har du själv möjlighet att välja att dina barn ska vara fria från sånna risker, och ALLA får ha valmöjligheten att ha den hund de vill.


För övrigt var det en vinthund som ville käka upp Daisy, då de är avlade för jakt av kanin, och antagligen tyckte den att Daisy var en efter att ha tjafsat med en annan vinthund, sen slitit sig ur kopplet. Idiotmänniska som inte kan ha koll, utan går på promenad med två hundar som inte känner varandra och inte tycker om varandra.
Det är inte direkt som att hundarna har en mänsklig röst att göra sig hörd med, man -måste- kunna tyda deras kroppspråk, annars är det klart som FAN att det sker olyckor.

Bort med alla okunniga hundägare istället!


RSS 2.0